Úvod
Aktuality
Články
Online ceník
Mapa stránek
Kontakty

Úvod > Články >

Nejvýkonnější pevný disk VelociRaptor 3,5"

Nejvýkonnější pevný disk VelociRaptor 3,5"

Představujeme Vám novou řadu rychlých pevných disků Western digital velociraptor, která nahradila starší produkty nazývané Raptor SALEXpocitace.cz.

Pevný disk VelociRaptor

Tento pevný disk je určeny pro ty z vás, kteří zatěžujete svůj disk neustálou prací, např. střih videa, práce s grafikou.

Pevný disk VelociRaptor

Disk je zajímavý z několika pohledů, hlavně kombinací použitelné kapacity a vysoké rychlosti otáčení (10000 ot. za minutu). Pevné disky s touto rychlostí existovaly již v rodině starých Raptorů, ale měli kapacitu 36, 74 a 150GB, nyní je to dvakrát více. Díky zvýšení hustoty záznamu se zvýšila výrazně zvýšila rychlost zápisu i čtení, a dokonce rozměry samotného disku, který se stále montuje do 3,5" pozice, ale v praxi jde o vlastně menší 2,5" disk (i když se nevejde do klasické krabičky notebookových 2,5" disků). Disk je zasazený do rozměrného chladícího boxu IcePack. Přístupova doba tohoto pevného disku je 7ms, doba zápisu 3 ms a průměrná rychlost čtení i zápisu nad 100 MB/s. Disk je i přes své malé rozměry jak v klidu, tak i při plném výkonu o něco hlučnější než pomalejší klasická konkurence, ale spotřebuje méně energie. Cenou a výkonem je určen hlavně pro výkonné sestavy a pracovní stanice.

Pevný disk VelociRaptor

Tento disk je zajímavý provedením a hlavně velice rychlý disk s dostatečnou kapacitou. Hlučnější provoz a vyšší cena jsou daní za 10 000 otáček.

Technické parametry

3D zobrazení

Podrobnosti najdete na našem e-shopu: Pevný disk SATAII VelociRaptor 300 GB SALEXpocitace.cz Pevný disk SATAII VelociRaptor 150 GB SALEXpocitace.cz



© 2011 | SALEX.cz - pohodlné nákupy

Multifunkční vysavače