Úvod
Aktuality
Články
Online ceník
Mapa stránek
Kontakty

Úvod > Články >

Jak vybavit studentský pokoj

Jak vybavit studentský pokoj

V současné době tvoří nedílné vybavení každé moderní domácnosti počítač s internetem. Toto masové komunikační médium patří spolu s televizí k těm nejrozšířenějším - rodina, ve které ho nenajdeme, je spíše výjimkou. A není divu, že se těší takové oblibě. Internet nabízí neomezené možnosti, informace jsou snadno dostupné a během okamžiku můžeme najít vše, co nás zajímá.

 

Zdraví na prvním místě

Protože s ním umí dnes zacházet prakticky každé malé dítě, nechybí počítač ani v jejich pokoji. Využívají ho nejen ke studiu a k budování všeobecného přehledu, ale také k odpočinku a komunikaci s vrstevníky - důkazem toho jsou nejrůznější sociální sítě, které se staly doslova fenoménem. Nejeden teenager tak tráví na internetu spoustu času. Proto musí každý zodpovědný rodič dohlédnout na to, aby si při tom jejich potomek neničil zdraví. V tomto období se totiž dětský organismus teprve vyvíjí. Proto rozhodně investuje do bytelného psacího stolu a pohodlné židle – tyto kusy nábytku jsou pro správný vývoj páteře nezbytné.

 

Důležitý odpočinek

Důležité je také hlídat množství času, který u „kouzelné bedýnky“ prosedí. Často u ní ponocují místo toho, aby se už dávno odebrali na kutě.  Přitom právě spánek tvoří důležitou součást života každého z nás, dvojnásob to pak platí v případě dospívajících dětí. Bylo dokonce vědecky prokázáno, že nekvalitní spánek negativně ovlivňuje vývoj mozku a zhoršuje školní výsledky, zvyšuje riziko obezity a vzniku deprese. Chcete-li toho vaše ratolesti ušetřit, pak jim pořiďte kvalitní postel. Jejich tělo i mysl si dostatečně odpočine a ráno bude jejich mozek čerstvý. Ideálním řešením především do nevelkých místností je postel s úložným prostorem, která poskytne spoustu cenného místa navíc.

 

Další nezbytnosti

Když už budete vybírat nábytek, nezapomeňte ani na pořízení dalších nezbytných kousků, bez kterých by studentský pokoj nemohl dobře plnit svou funkci. Chybět tady nesmí šatní skříněk odkládání oblečení a ukrytí nejrůznějších sezónních potřeb. Obzvlášť teenageři je rádi využívají i jako skrýš k „uklízení“ nepořádku. Vhod přijdou také komodyna drobnější prádlo a různé maličkosti. Myslete dopředu a vsaďte na nábytek, který bude růst spolu s dítětem.Vytvořte mu prostor, který bude nejen funkční, ale také dostatečně útulný a příjemný, prostor, ve kterém se bude cítit jako doma.



© 2011 | SALEX.cz - pohodlné nákupy

Multifunkční vysavače